سرعت رشد شاخص اصلی سهام پس از صعودهای پیدرپی در معاملات دیروز کاهش قابلملاحظهای را به نمایش گذاشت. تغییر آرایش نیروهای بازار و شکلگیری جبهه قوی فروشندگان برای عرضه سهمهای خود سبب شد تا شاخص کل در پایان معاملات دیروز پس از ورود ناکام به محدوده بیسابقه ۲۰۲ هزار واحدی، در نهایت به رشد اندک ۸۵ واحدی بسنده کند و در ارتفاع ۲۰۱ هزار و ۸۹۱ واحدی جا خوش ...
شاخص کل بورس تهران در جریان معاملات دیروز با رشد ۱۲۲۴ واحدی پس از شش ماه و نیم به کانال ۱۹۵ هزار واحدی راه یافت. دماسنج اصلی بازار سهام پیش از این، در نهم مهرماه به این کانال وارد شده بود و پس از آن در مسیر نزولی افتاد.
بورس اوراق بهادار تهران نخستین هفته کاری کامل در سال ۱۳۹۸را توفانی پشتسرگذاشت و با ثبت رشد ۷/ ۴ درصدی شاخص کل بازدهی شیرینی را برای معاملهگران رقم زد. در هفته گذشته البته بهصورت واقعی حتی وضعیت از این میزان بازدهی نیز فراتر بود چراکه شاخص کل هموزن که حاصل بازدهی یکسان نمادهای بورسی است، توانست به بازدهی خیرهکننده حدود ۸ درصد برسد.
مسیر پرشتاب صعود بورس تهران در هفته گذشته نیز ادامه پیدا کرد. شاید کمتر کسی انتظار رشدهای پیاپی شاخص سهام را داشت با این حال مطابق با انتظارات و همانطور که در گزارشهای «دنیای اقتصاد» در بهمن و اسفند گذشته اشاره شده بود سهام پتانسیل ویژهای را برای صعود دارا است.
بنابر اعلام اداره بازرسی، امور اعضاء و نظارت بورس انرژی ایران، در سه ماه پایانی سال ۹۷ بازارهای بورس انرژی ایران شاهد انجام معاملاتی به ارزش بیش از ۷۵ هزار میلیارد ریال بودهاند که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته با ارزشی بیش از ۳۳ هزار میلیارد ریال، میزان رشد بیش از ۱۲۷ درصد را تجربه کرده اند.
طی روزهای اخیر شاهد تداوم سیر صعودی بورس تهران بودیم. مطابق روال معمول، حرکت رو به رشد قیمت سهام همواره با حضور پررنگ سهامداران حقیقی در معاملات توام بوده است. بررسی آمار مشارکت سهامداران خرد طی سالهای ۹۶ ، ۹۷ و همچنین معاملات چند روز اخیر در سال جدید گویای مشارکت فزاینده از سوی این دسته از معاملهگران است.
بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته در آغاز نخستین هفته کاری بازار پس از تعطیلات نوروزی شرایط مثبتی را تجربه کرد. در حالی که دیروز بازار سهام با اتکا به رشد بهای نفت در شامگاه جمعه در انتظار صدرنشینی گروه پتروشیمی نفتی بود، اما بازار به سمت چهار گروه بانک، مسکن، خودرو و سیمان گرایش بیشتری نشان داد.
مدیر عامل فرابورس ایران گفت: در اقتصاد باز داده مجانی نیست و اگر میگوییم open data داریم به این معنا نیست که محرمانگی و حریم خصوصی را تحت شعاع قرار میدهد.
روند صعودی نماگر اصلی بورس تهران در معاملات دیروز با سرعت کمتری ادامه یافت. شاخص کل در پنجمین رشد متوالی خود ۵۳۸ واحد دیگر ارتفاع گرفت و از ۱۶۷ هزار و ۹۰۹ واحد عبور کرد.
بورس تهران در جریان دادوستدهای دیروز سیمای سبزپوشی را به نمایش گذاشت. پس از ثبت معاملات کمرمق در دو هفته اخیر و نوسان کمدامنه قیمتها، شاخص اصلی بورس تهران در روز گذشته، ضمن صعود ۱۴۶۳ واحدی، بار دیگر در ارتفاع ۱۶۴ هزار و ۴۷۰ واحد ایستاد.
شاخص کل بورس تهران در حالی دومین هفته اسفندماه را با ثبت افت ۵/ ۱ درصدی پشت سر گذاشت که خالص جریان نقدینگی نیز به نام معاملهگران عمده بازار رقم خورد. به این ترتیب در هفته منتهی به ۱۵ اسفندماه، بیش از ۵۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نقدینگی از سبد سهام معاملهگران خرد بازار خارج و به پرتفوی حقوقیها منتقل شد.
شاخص کل فرابورس ایران طی هفته گذشته، با رشد بیش از ۴/ ۵ درصدی به کانال ۲ هزار و ۱۰۰ واحدی دست یافت و هفته جاری را با تجربه صعود آنی حدود ۳۰ واحدی آغاز کرد. با این حال، تاثیرات مثبت عوامل اقتصادی نظیر رشد قیمتهای جهانی فلزات پایه، مغلوب عامل غیراقتصادی تعویق تصویب لوایح FATF شد و سهام با تقاضای کم و میل به فروش معاملهگران مواجه شد.
نرخ دلار در بازار آزاد اختلاف قابل توجهی با نرخ نیمایی پیدا کرده است. حتی اگر نرخ ۹ هزار تومانی را برای دلار نیمایی در نظر بگیریم نرخ دلار در بازار آزاد اختلاف بیش از ۵۰ درصدی را با نرخ نیمایی نشان میدهد.